Torcik mascarbone z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Upiec biszkopt, wystudzić, przekroić na 3 krążki.
2.Przygotować masę. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, wymieszać delikatnie łyżką(lub mikserem na wolnych obrotach) z serkiem mascarbone, schłodzić w lodówce.
3.Przygotować przełożenie. Konfiturę zmiksować, połowę brzoskwiń wyjąć z zalewy i pokroić w kostkę, wymieszać z konfiturą i odstawić.
4.Przekładanie tortu.
Dolny krążek nasączyć, wyłożyć połowę przełożenia, na to wyłożyć 1/3 masy i przykryć drugim krążkiem, skropić nasączeniem, wyłożyć przełożenie i 1/3 masy, przykryć ostatnim krążkiem. Wierzch delikatnie skropić nasączeniem, boki i wierzch tortu pokryć ostatnią częścią masy. Dowolnie udekorować.
Porady
TORT DOBRZE SCHŁODZIĆ, NAJLEPIEJ ROBIĆ DZIEŃ WCZEŚNIEJ
Komentarze