Torcik mascarbone z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Wyśmienity, delikatny torcik dla ukochanej osoby, ja zrobiłam dla męża i dla synka:)

  • 2 godz.

Składniki:

  • Biszkopt:
    Najlepiej swój sprawdzony przepis na biszkopt tortowy:)

    Masa:
    500 g serka mascarbone
    500 ml śmietanka 30%
    1 szklanka (nie pełna) cukru pudru

    Przełożenie:
    1 duża puszka brzoskwiń
    0,5 szklanki konfitury brzoskwiniowej

    Nasączenie:
    6 łyżek zalewy z brzoskwiń
    5 łyżek zielonej herbaty
    2 łyżki soku z cytryny

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Torcik mascarbone z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt, wystudzić, przekroić na 3 krążki.
  • 2. Przygotować masę. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, wymieszać delikatnie łyżką(lub mikserem na wolnych obrotach) z serkiem mascarbone, schłodzić w lodówce.
  • 3. Przygotować przełożenie. Konfiturę zmiksować, połowę brzoskwiń wyjąć z zalewy i pokroić w kostkę, wymieszać z konfiturą i odstawić.
  • 4. Przekładanie tortu.
    Dolny krążek nasączyć, wyłożyć połowę przełożenia, na to wyłożyć 1/3 masy i przykryć drugim krążkiem, skropić nasączeniem, wyłożyć przełożenie i 1/3 masy, przykryć ostatnim krążkiem. Wierzch delikatnie skropić nasączeniem, boki i wierzch tortu pokryć ostatnią częścią masy. Dowolnie udekorować.

Porady

TORT DOBRZE SCHŁODZIĆ, NAJLEPIEJ ROBIĆ DZIEŃ WCZEŚNIEJ

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować