Torcik malinowy z masą kokosową

0 (0 ocen)

Połączenie malin z masą kokosową- pycha.

Składniki:

  • Składniki:
    Na spód: opakowanie ciastek oreiro lub innych markizów z kremem czekoladowym 3 łyżki stopionego masła łyżka kakao rum do smaku

    Na masę kokosową: 500g serka waniliowego pół szklanki kokosu 1/3 szklanki wody 100g masła 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny

    Na piankę : 2 galaretki pomarańczowe przygotowane w mniejszej ilości wody niż na opakowaniu 300 ml śmietany 30 %

    Dodatkowo: 2 litry malin świeżych lub mrożonych starta gorzka czekolada

Torcik malinowy z masą kokosową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę wstawić na pół godziny do lodówki w celu schłodzenia. Ciastka dokładnie rozetrzeć na miazgę. Masło stopić i wraz kakao dodać do pokruszyć ciastek. Wlać rum i rozrobić ciasto. Wyłożyć nim dno tortownicy, wyrównać. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie., a potem połączyć ją z serkiem. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Pod koniec ucierania dodawać po łyżce serka i kokos. Masę wstawić do lodówki. Galaretki przygotować w mniejszej ilości wody. Śmietanę ubić, pod koniec dodać lekko stężoną galaretkę. Na spodzie ciasta wyłożyć masę kokosową. Na niej ułożyć maliny świeże lub mrożone. Zalać śmietaną z galaretkami. Wierzch posypać startą czekoladą. Wstawić do lodówki na 6 godzin.

Komentarze

Podobne przepisy