Torcik malinowy z masą kokosową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tortownicę wstawić na pół godziny do lodówki w celu schłodzenia. Ciastka dokładnie rozetrzeć na miazgę. Masło stopić i wraz kakao dodać do pokruszyć ciastek. Wlać rum i rozrobić ciasto. Wyłożyć nim dno tortownicy, wyrównać. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie., a potem połączyć ją z serkiem. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Pod koniec ucierania dodawać po łyżce serka i kokos. Masę wstawić do lodówki. Galaretki przygotować w mniejszej ilości wody. Śmietanę ubić, pod koniec dodać lekko stężoną galaretkę. Na spodzie ciasta wyłożyć masę kokosową. Na niej ułożyć maliny świeże lub mrożone. Zalać śmietaną z galaretkami. Wierzch posypać startą czekoladą. Wstawić do lodówki na 6 godzin.
Komentarze