Torcik makaronowy z wędzonym łososiem i parmezanem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Smaczna i szybka propozycja na niedzielne śniadanie!

  • 15 min

Składniki:

  • 100g makaronu spaghetti
    1/2 szklanki startego parmezanu
    1 jajko

    100g wędzonego łososia w platrach

    sól, pieprz, zioła prowansalskie
    olej rzepakowy do smażenia
    wąski szczypiorek – do dekoracji
    starty parmezan – do dekoracji

Torcik makaronowy z wędzonym łososiem i parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. W miseczce roztrzepujemy jajko z parmezanem. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Do masy jajecznej wrzucamy ciepły makaron i dokładnie mieszamy. Na małej patelni rozgrzewamy olej i smażymy na wolnym ogniu placek makaronowy. Gdy już się zarumieni z obu stron, przekładamy go na talerz, a na wierzchu układamy wędzonego łososia. Całość posypujemy świeżo startym parmezanem i posiekanym szczypiorkiem. Podajemy na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy