Torcik kokosowy z truskawką

0 (0 ocen)

  • 60 min

przepis na dwa pyszne mini torciki ,z delikatną masą z ubitej śmietany i serka mascarpone. PYCHA !!!!!!!!!!!!!!!!

  • 60 min

Składniki:

  • ciasto francuskie gotowe

    mascarpone 200 gram

    śmietana 30 % 1 szklanka

    cukier puder 2 łyżki

    wiórki kokosowe

    truskawki świeże

Torcik kokosowy z truskawką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni,
    z gotowego ciasta francuskiego za pomocą szklanki wyciąć 4 krążki ,przełożyć na blaszkę i upiec i schłodzić,





  • 2. śmietanę ubić z cukrem, małymi porcjami dodawać do serka ,delikatnie wymieszać
  • 3. do okrągłej formy wkładam na dno krążek ciasta,porcję masy ,ponownie krążek ciasta i porcję masy, schładzam w lodówce
  • 4. po 4 godz, delikatnie wyjmuję z foremki
    posypuję prażonymi wiórkami i dekoruję cząstkami truskawki
    SMACZNEGO :)

Komentarze

Podobne przepisy