Kokosowy bez pieczenia

5 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszny torcik dla wielbicieli kokosu i owoców.

Składniki:

  • opakowanie okrągłych biszkoptów
    1 szklanka cukru
    100g wiórków kokosowych
    1 szklanka mleka
    2/3 kostki masła
    1/2 puszki brzoskwiń
    galaretka brzoskwiniowa
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Galaretki

Kokosowy bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę przygotować w 1 1/2 szklanki wrzątku, odstawić do stężenia. Łyżkę wiórków odłożyć do dekoracji a pozostałe wymieszać z mlekiem i cukrem i gotować na bardzo małym ogniu ok 30 minut. Wystudzić. Masło utrzeć na puch, dodawać małymi porcjami masę kokosową cały czas ucierając. Na dnie małej (u mnie 21cm) tortownicy ciasno ułożyć biszkopty, wyłożyć na nie krem kokosowy, udekorować plasterkami brzoskwiń. Na torcik wylać tężejącą galaretkę brzoskwiniową. Odstawić do lodówki na kilka godzin. Udekorować wiórkami kokosowymi.

Porady

Torcik można przygotować z dowolnymi owocami, np truskawkami, poziomkami, borówkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Brzoskwinie Galaretka Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować