Torcik kokosowo- brzoskwiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Oddzielić żółtka od białek, białka ubić pod koniec dodać cukier i cukier waniliowy, Następnie dodać pojedynczo żółtka dalej ubijając. Mąki przesiać i wymieszać ze sobą następnie dodać porcjami do białek. Piec w temp. 160 stopni z termoobiegiem do suchego patyczka.
masa brzoskwiniowa: wszystkie brzoskwinie z sokiem z puszki zmiksować blenderem, następnie zagotować i rozpuścić w masie galaretkę. Następnie ochłodzić i zostawić do zagęstnienia.
masa kokosowa: Ubić śnieżkę na mleku według przepisu na opakowaniu dodać kokos i rozpuszczoną żelatynę .
Biszkopt przekroić na dwie części. Dolną część nasączyć sokiem z cytryny, następnie nałożyć tężejącą masę brzoskwiniową, przełożyć drugim biszkoptem, nasączyć ponczem. Następnie nałożyć masę kokosową i ozdobić torcik małymi biszkoptami jagodami i płatkami migdałowymi.
Porady
Najpierw zrobić masę brzoskwiniową, później biszkopt a na końcu zrobić masę kokosową.
Komentarze