Torcik jogurtowy egzotyczny raj - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tortownicę lekko posmarować olejem i na jej dnie ułożyć na przemiennie winogrona oraz pokrojoną w plastry brzoskwinię,natomiast wokoło ułożyć także naprzemiennie plasterki zielonej i żółtej kiwi,wokoło kominka poukładać ciasteczka.
Galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 200 ml gorącej wody,żelatynę w 1/3 szklanki wody,odstawić do przestudzenia.
Następnie zmiksować z jogurtem,masę włożyć do lodówki,gdy zgęstnieje wyłożyć ją na owoce i wyrównać,wstawić ponownie do lodówki do stężenia.
2.Z warstwą bananową postępujemy tak samo jak z warstwą brzoskwiniową.
3.Galaretki o smaku kiwi rozpuścić w 200 ml gorącej wody,żelatynę w dwóch łyżkach gorącej wody,odstawić do przestudzenia,po czym zmiksować z jogurtem.Masę włożyć do lodówki by zgęstniała,następnie wyłożyć na warstwę bananową,wyrównać i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc do całkowitego stężenia.
Po wyjęciu z foremki udekorować plasterkami banana.
Komentarze