Torcik jogurtowo owocowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę rozpuścić w garnuszku i dodać musli.
2.Masę wyłożyć na tortownicę wyłożoną folią spożywczą na dnie i na bokach tak aby później nam masa przy wyjmowaniu ładnie odeszła.
Musli starannie wyłożyć na dole, wystudzić i włożyć do lodówki aby stężało.
3.Kiwi pokroić w kostkę dodać szklankę wody i cukier. Smażyć na wolnym ogniu do momentu aż kiwi się przesmaży,mieszając od czasu do czasu.
Mąkę rozpuścić w odrobinie wody i wlać do kiwi i energicznie wymieszać i dodać barwnik.
4.Pomarańcze wy filetować i pokroić w kosteczkę, przełożyć do garnuszka i zasypać cukrem usmażyć na wolnym ogniu.
Gdy pomarańcze się przesmażą to wtedy z ciągnąć ognia i dodać żelatynę i rozpuścić.
5.Masę ostudzić.
6.Masę ostudzić.
7.Śmietanę kremówkę ubić, dodać jogurty i wymiksować.
Dodać rozpuszczoną żelatynę i ponownie wymieszać.
Połowę masy wylać na tortownicę i włożyć do lodówki aby zastygło.
Następnie wyłożyć masę z kiwi i również włożyć do lodówki aby zastygło.
Ko lejnie wylać pozostałą masę jogurtową i włożyć do lodówki aby zastygło.
Gdy zastygnie wyłożyć masę pomarańczową i wstawić do lodówki na noc.
Porady
Torcik koniecznie musi zostać na noc w lodówce aby zastygła cała konsystencja.
Komentarze