Torcik jagodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-kruszymy najlepiej blenderem ciasteczka i mieszamy z rozpuszczonym masłem i czekoladą
-na dno tortownicy dajemy papier do pieczenia i wylepiamy masą
-średnica 25 cm
2.-jagody posypujemy 1/3 cukru zagotować.po ostudzeniu zmiksować z jogurtami
-jajka ubić na parze z resztą cukru i cukrem waniliowym
-ostudzić i wymieszać z masą jagodową
-żelatynę rozpuścić w ok 1/2 szkl gorącej wody może być troszke mniej do całkowitego rozpuszczenia połączyć z masą jagodową i wylać na ciasto włożyć do lodówki do zastygnięcia
3.-śmietanę ubić z cukrem dodać żelatynę i wyłożyć na zastygniętą masę posypać resztą jagód wstawić do schłodzenia
Porady
czas wykonania podany jest bez czasu stygnięcia masy jagodowej
Komentarze