Torcik jabłkowy z kokosową kruszonką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Torcik jabłkowy z kokosową kruszonką - kruche,delikatne ciasto i soczyste jabłka.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    300 g mąki krupczatki
    150 g zimnej margaryny Palma z Murzynkiem
    2 żółtka
    4 łyżki cukru trzcinowego
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    2 łyżki tartej bułki

    Jabłka:
    1,5 kg jabłek
    6 łyżek cukru trzcinowego
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    1,5 łyżeczki cynamonu

    Kruszonka kokosowa:
    80g margaryny Palma z Murzynkiem
    100 mąki krupczatki
    3-4 łyżki wiórek kokosowych
    3 łyżki cukru trzcinowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Torcik jabłkowy z kokosową kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: na stolnicę wsypać mąkę,dodać zimną margarynę pokrojoną
    na małe kawałki,cukier trzcinowy,cukier waniliowy,żółtka.Szybko
    zagnieść ciasto,zawinąć je folię i włożyć na 1godz. do
    lodówki.
  • 2. Jabłka obrać,pokroić w plasterki lub kawałki.
  • 3. Schłodzone ciasto rozwałkować na okrągły placek. Tortownicę o
    średnicy 24 cm posmarować tłuszczem i posypać mąką.Wyłożyć
    ciasto,podnieść brzegi i mocno docisnąć je do boków tortownicy.Spód
    ciasta po nakłuwać widelcem i posypać równomiernie tartą bułką.
  • 4. Ciasto obłożyć jabłkami posypać cukrem trzcinowym,cukrem waniliowym
    i cynamonem
  • 5. Kruszonka: z mąki,margaryny,wiórek kokosowych,cukru zarobić szybko
    kruszonkę. Palcami rozdrabiać kruszonkę, a następnie obsypać
    jabłka.
  • 6. Piec przez około 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 7. Ostudzić i posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować