Torcik jabłkowy z bezami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować wszystkie składniki na ciasto i zagnieść je aż do uformowania jednolitej kuli. ciasto wyłożyć na tortownicę o średnicy 26 cm tak by zachodziło na boki. Jabłka umyć i pokroić w drobną kostkę, wyłożyć na ciasto. Przygotować budyń na soku jabłkowym: odlać 1 szklankę soku i w niej rozpuścić dwie torebki budyniu. Resztę soku podgrzać do wrzenia, na gotujący sok wlać rozpuszczony budyń i chwilę pogotować, cały czas mieszając. Przygotowanym budyniem zalać jabłka. Tak przygotowane ciasto wstawić do piekarnika uprzednio nagrzanego do temp. 180 st. Piec przez 45-60 min. Ubić śmietanę z odrobiną cukru i wylać na ostudzone ciasto. Udekorować pokruszonymi bezami i posypać cynamonem. Smacznego!
Komentarze