Torcik dwukolorowy z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę i żelatynę rozrabiamy w ok. 100 ml ciepłej wody, studzimy i miksujemy razem z jogurtem.
Na dnie i bokach tortownicy układamy biszkopty (ja mocze je wcześniej w galaretce) i wylewamy masę jagodową, możemy wrzucić kilka borówek i odstawiamy aż masa nam stężeje, następnie układamy kilka biszkoptów i przygotowujemy druga masę . Żelatynę rozrabiamy w ok. 100 ml ciepłej wody, studzimy i miksujemy z serkiem waniliowym, wylewamy na biszkopty i odstawiamy do lodówki aż masa całkowicie stężeje. Dekorujemy borówkami, listkami mięty, posypujemy odrobiną startej czekolady, wiórkami kokosowymi. Smacznego !
Porady
Borówki najlepiej poukładać zanim masa całkiem nam stężeje
Komentarze