Torcik czekoladowy z delikatnym kremem bananowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne czekoladowe ciasto z nutą smaku bananowego.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    3 jajka
    3/4 szkl. cukru
    3,4 szkl. mąki pszennej
    łyżka mąki ziemniaczanej
    łyżka kakao
    Krem:
    0,5 szkl. mleka
    1 szkl. nektaru bananowego
    2 łyżki cukru pudru
    1,5 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    10 dag masła
    polewa czekoladowa

Torcik czekoladowy z delikatnym kremem bananowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Białka oddzielamy od żółtek. ubijamy na sztywną pianę., Dodajemy cukier, żółtka i miksujemy. Dodajemy mąki, kakao i proszek. Pieczemy około 30 min w temperaturze 175 stopni. Krem: W mleku rozmieszać obie mąki, nektar zagotować, do gotującego się nektaru dodać rozrobione w mleku mąki. Ugotować budyń. Do zimnego dodać masło, utrzeć na puszysty krem. Przełożyć ciasto, na wierzch polewa czekoladowa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy