Torcik czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szybki,łatwy i smaczny

  • 60 min

Składniki:

  • Gotowy biszkopt,
    2 op.okrągłych biszkoptów
    ok.30 dkg kremu czekoladowego
    200g serka homogenizowanego śmietankowego,
    ok 50g margaryny
    1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
    ok.100ml śmietany np.18proc
    orzechy ziemne niesolone,ok połowa puszki
    garść wiórków kokosowych
    garść słonecznika
    migdały w plasterkach
    powidła
    sok z cytryny i woda do nasączania

Torcik czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt nasączamy,smarujemy powidłami.Ubijamy margarynę,dodajemy serek,na koniec czekoladę.Rozpuszczamy ze śmietaną gorzką czekoladę.Na biszkop wykładamy część masy serowo-czekoladowej,posypujemy orzechami,kładziemy kolejną warstwę masy,następnie wykładamy biszkopty,na biszkopty masę i ostatnią warstwę biszkoptów.Posypujemy miejsca pomiędzy biszkoptami kokosem i ziarnami słonecznika.Wykładamy polewę z gorzkiej czekolady,posypujemy migdałami,dekorujemy.

Komentarze

Podobne przepisy