Torcik idealny na letnie upały i nie tylko. Z niewielu składników i dzięki własnej inwencji można stworzyć rozkosz dla podniebienia.
40 min
Składniki:
3 galaretki cytrynowe
300 g wiórek kokosowych
1 duży kefir – 500 ml
1 szklanka śmietanki 30%
¾ szklanki cukru (może być bez cukru bądź tylko waniliowy)
Biszkopty, dowolne owoce - opcjonalnie
Torcik cytrynowo-kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody, ostudzić. Wiórki połączyć z kefirem i pozostawić na 30 minut. Śmietanę ubić z cukrem Wiórki połączyć z tężejącą galaretką i śmietaną.
Wylać na blaszkę np. wyłożoną biszkoptami. Na wierzch wylać 3 tężejącą galaretkę. Można ozdobić listkami mięty i cytryną.
Komentarze