Torcik cytrynowo-kokosowy

0 (0 ocen)

  • 40 min

Torcik idealny na letnie upały i nie tylko. Z niewielu składników i dzięki własnej inwencji można stworzyć rozkosz dla podniebienia.

  • 40 min

Składniki:

  • 3 galaretki cytrynowe
    300 g wiórek kokosowych
    1 duży kefir – 500 ml
    1 szklanka śmietanki 30%
    ¾ szklanki cukru (może być bez cukru bądź tylko waniliowy)
    Biszkopty, dowolne owoce - opcjonalnie

Torcik cytrynowo-kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody, ostudzić. Wiórki połączyć z kefirem i pozostawić na 30 minut. Śmietanę ubić z cukrem Wiórki połączyć z tężejącą galaretką i śmietaną.
    Wylać na blaszkę np. wyłożoną biszkoptami. Na wierzch wylać 3 tężejącą galaretkę. Można ozdobić listkami mięty i cytryną.

Komentarze

Podobne przepisy