Torcik cytrynowo-kokosowy

  • wyświetlono: 230 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Torcik idealny na letnie upały i nie tylko. Z niewielu składników i dzięki własnej inwencji można stworzyć rozkosz dla podniebienia.

  • 40min

Składniki

3 galaretki cytrynowe
300 g wiórek kokosowych
1 duży kefir – 500 ml
1 szklanka śmietanki 30%
¾ szklanki cukru (może być bez cukru bądź tylko waniliowy)
Biszkopty, dowolne owoce - opcjonalnie

Sposób przygotowania przepisu:

Torcik cytrynowo-kokosowy

  • 1. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody, ostudzić. Wiórki połączyć z kefirem i pozostawić na 30 minut. Śmietanę ubić z cukrem Wiórki połączyć z tężejącą galaretką i śmietaną.
    Wylać na blaszkę np. wyłożoną biszkoptami. Na wierzch wylać 3 tężejącą galaretkę. Można ozdobić listkami mięty i cytryną.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

torcik ananasowo - cytrynowy

Dodane przez: capri

torcik ananasowo-cytrynowy

Proste i orzeźwiające ciacho z...

Torcik z cytrynowym lukrem

Dodane przez: RedakcjaPP

Torcik z cytrynowym lukrem

Biszkopt świetnie komponuje się...

image-0gyftxw

Dodane przez: kruszka1988

torcik kokosowy

Prezent dla męża na 29 urodziny

torcik kokosowy

Dodane przez: wiola

kokosowy torcik

Mąż i mama w tym samym dniu mają...

Torcik cytrynowy bez pieczenia

Dodane przez: joanna30

Torcik cytrynowy bez pieczenia

Pyszny torcik, w sam raz do popołudniowej...

image-155gvar

Dodane przez: Betunia

Babkowe słoneczko cytrynowo-kokosowe

Przepyszna i wilgotna babka w kształcie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE