Torcik cappucino

0 (0 ocen)

  • 45 min

Szybki torcik na urodziny

  • 45 min

Składniki:

  • 2 op. biszkoptów
    0,5 l śmietanki 30%
    2 śmietan fix
    7 łyżek cappuccino
    0,5l mleka
    120g cukru
    1 cukier waniliowy
    150 g masła
    2 op. budyniu śmietanowego
    kilka kropli aromatu rumowego
    cappuccino do zaparzenia

Torcik cappucino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W szklance mleka wymieszać 7 łyżek cappuccino, cukier i budynie. Resztę mleka zagotować. Gdy mleko się zagotuje dodajemy wymieszane cappuccino z budyniem. Gotować jak budyń.Dodać olejek rumowy i odstawić do ostygnięcia. Gdy masa będzie zimna zmiksować ją z miękkim masłem.
  • 2. Śmietankę ubić mikserem w połowie ubijania dodać cukier waniliowy i śmietan fix. Ubijać na pianę.
  • image-15wnark 3. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami nasączonym w zaparzonym cappuccino.Wyłożyć krem cappuccino. Następnie znowu biszkopty nasączone i warstwę bitej śmietany. Udekorować. Wstawić do lodówki na 3 godziny

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy