Torcik cappuccino

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Uwielbiamy desery z kawą, dlatego wymyslam stale coś nowego.Ten upieklam dla męża bardzo mu smakował i zachwycila go ta dekoracja.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • BISZKOPT:
    - mąka pszenna: 1 szklanka
    - mąka ziemniaczana: 0.5 szklanki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - kakao: 4 łyżki
    - jajka: 4 sztuki
    MASA:
    - mleko: 2 szklanki
    - cappuccino: 4 łyżki
    - Żelatyna: 5 łyżeczek
    - śmietana śnieżka: 2 opakowania
    - konfitura z czarnej porzeczki: 1 opakowanie
    - małe beziki: 20 dekagramów

Torcik cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubić białka dodając cukier i cukier waniliowy.Dodać żółtka, dwa rodzaje mąki,kakao.Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia tortoiwnicy i piec okolo 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
  • 2. Mleko zagotować rozpuszczając w nim cappuccino,ostudzić,ubijać dodając śnieżkę.Do ubitej śnieżki dodać rozpuszczoną w niewielkiej ilości mleka żelatynę i delikatnie wymieszać.Ostudzony biszkopt posmarować konfiturą porzeczkową,ułożyć na niej beziki ,a na bezy wylożyć masę cappuccino.Torcik wstawic w chłodne miejsce, przed podaniem udekorowac kakao i kawą..

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy