Torcik budyniowy

0 (0 ocen)

pyszny i super szybki w przygotowaniu

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA CIASTO;

    5 JAJEK
    1 SZKL. CUKRU
    1 SZKL MĄKI
    1 CUKIER WANILIOWY
    1 ŁYŻECZKA PROSZKU
    1 ŁYŻKA OLEJU

    MASA CIEMNA ;

    0,5 L MLEKA
    2 BUDYNIE CZEKOLADOWE
    1 CUKIER WANILIOWY
    1 ŁYŻKA MĄKI


    MASA JASNA ;

    0,5 L MLEKA
    2 BUDYNIE WANILIOWE
    1 CUKIER WANILIOWY
    1 ŁYŻKA MĄKI



    1 KOSTKA MIĘKKIEJ MARGARYNY

Torcik budyniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym , dodać żółtka , olej , mąkę i proszek do pieczenia.
  • 2. Blaszkę o wymiarach 25/25 jeśli taką macie jeśli nie to w tortownicy, wyłożyć papierem do pieczenia . Przelać ciasto.
  • 3. Piec w temp.180 st. około 25 minut. Ja piekę z termoobiegiem .
  • 4. WYKONANIE MAS;

    Budynie ugotować dodając po jednej łyżce mąki.
  • 5. Przestudzone budynie utrzeć z 1/2 kostki margaryny na puch dodając cukier waniliowy.
  • 6. Biszkopt przeciąć na 3 części ;

    1. na pierwszą część ciasta wyłożyć masę czekoladową ,
  • 7. 2. przykryć drugim plackiem
  • 8. 3. następnie wykładamy masę jasną

    z tym że zostawiamy po troszku masy ciemnej i jasnej do dekoracji.
  • 9. 4. przykrywamy następnym plackiem
  • 10. Wierzch smarujemy resztą masy jasnej i robimy dekorację z masy ciemnej napełniając rękaw cukierniczy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy