Torcik ala czerwony kapturek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę , jajka, marmoladę, kakao, cukier, kefir i cynamon wkładamy do miski i wszystko razem miksujemy na gładką masę. Mąkę przesiać i wymieszać z sodą dodać do ciasta i wymieszać łyżką.Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy .Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st i piec około 30 min.Przed wyjęciem najlepiej sprawdzić patyczkiem .
Bita śmietana;zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem dodać żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szkl ciepłej wody i ponownie zmiksować.Rozsmarować połowę bitej śmietany ,poukładać część pokrojonych truskawek.Rozsmarować resztę bitej śmietany. Zrobić dekorację z truskawek ,posypki czekoladowej(włosy) i kolorowego cukru.Usta zrobiłam z lukru który zabarwiłam czerwonym barwnikiem.
Komentarze