Tom Yum. Pyszny "bulion" z Tajlandii

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To chyba najpopularniejsza tajska zupa, która w składnikach nie ma mleka kokosowego. Tom Yum oryginalnie podaje się z mięsem lub krewetkami. W moim przepisie zrezygnowałem z mięsa, ale można go dodać.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 łyżki gotowej pasty tom yum
    1 litr wody lub bulionu
    garść grzybów shitake
    mini kukurydza w kolbach
    200 g tofu
    1 duża marchewka pokrojona w julienne
    kolendra do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Tom yum. pyszny "bulion" z tajlandii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka dajemy pastę Tom Yum lub jej zmiksowane składniki oraz bulion, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez min. 20 minut.
  • 2. W międzyczasie grzyby, kukurydzę, tofu i marchewkę kroimy w kawałki, "na jeden kęs", i dodajemy do garnka. Gotujemy 5 minut, zdejmujemy z ognia, podajemy z kolendrą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Tofu

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować