Tom Yum. Pyszny "bulion" z Tajlandii

  • wyświetlono: 196 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

To chyba najpopularniejsza tajska zupa, która w składnikach nie ma mleka kokosowego. Tom Yum oryginalnie podaje się z mięsem lub krewetkami. W moim przepisie zrezygnowałem z mięsa, ale można go dodać.

IMG_1899-Edit2
  • 4 porcje
  • 35min
  • Łatwy

Składniki

3 łyżki gotowej pasty tom yum
1 litr wody lub bulionu
garść grzybów shitake
mini kukurydza w kolbach
200 g tofu
1 duża marchewka pokrojona w julienne
kolendra do dekoracji

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Tom Yum. Pyszny "bulion" z Tajlandii

  • 1. Do garnka dajemy pastę Tom Yum lub jej zmiksowane składniki oraz bulion, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez min. 20 minut.
  • 2. W międzyczasie grzyby, kukurydzę, tofu i marchewkę kroimy w kawałki, "na jeden kęs", i dodajemy do garnka. Gotujemy 5 minut, zdejmujemy z ognia, podajemy z kolendrą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

grzybytofushitake
 

Komentarze

Podobne przepisy

ORIENTALNA ZUPA NA BULIONIE KACZYM Z PULPECIKAMI

Dodane przez: Magdalena Poniewierska

ORIENTALNA ZUPA NA BULIONIE KACZYM Z PULPECIKAMI

Nadchodzi jesień, a wraz z nią...

Bulion z warzywami i smażonym makaronem.

Dodane przez: nataliakielek

Bulion z warzywami i smażonym makaronem

Bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu...

Łosoś w bulionie imbirowym z makaronem

Dodane przez: igraszki losu

Łosoś w bulionie imbirowym z makaronem

To danie wymagające mało czasu,...

bulion warzywny

Dodane przez: karolinajedynak24

Bulion warzywny

Idealna baza Wigilia dla mnie to...

Bulion szparagowy

Dodane przez: Martyna1991

Bulion szparagowy

Domowy bulion warzywny na bazie...

Bulion warzywny własnej roboty

Dodane przez: woman

Bulion warzywny

Domowy bulion warzywny powinna...