Tołpyga w cieście koperkowym

0 (0 ocen)

  • 10 min

Bardzo apetyczna odsłona rybki w panierce z ciasta koperkowego. Zamiast tołpygi można wykorzystać prawie każdą rybkę . Polecam naprawdę pyszne danie.

  • 10 min

Składniki:

  • 4 filety ryby tołpyga
    2 jajka
    2 łyżki mleka
    1 łyżka przyprawy do ryb
    Vegeta
    ½ natki posiekanego koperku
    2 łyżki mąki
    Tłuszcz do smażenia

Tołpyga w cieście koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tołpyga w cieście koperkowym 1. Filety z ryby oprószyć przyprawą do ryb i Vegetą. W naczyniu roztrzepać jajka dodać mleko i mąkę oraz posiekana natkę koperku wszystko dokładnie wymieszać. Filety rybne panierujemy w cieście koperkowym rzucamy na rozgrzany tłuszcz i zapiekamy z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy