TOFURNIK CZEKOLADOWY

0 (0 ocen)

  • 30 min

Coś pysznego !

  • 30 min

Składniki:

  • Bio tofu naturalne 3 opakowania po 220g
    Kakao/Czekolada gorzka 90%- 50g
    Cytryna- 1 sztuka
    Mleko kokosowe- 200ml
    Ksylitol- 4 łyżeczki
    Agar/żelatyna- 4 łyżeczki
    Orzechy- 2 garście
    Herbatniki pełnoziarniste- 100g
    Masło orzechowe- 2,5 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasto czekoladowe Desery

Tofurnik czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki pokruszyć wałkiem i połaczyć z masłem orzechowym.
    Tortownice wyłożyć papierem, a następnie masą herbatnikową.
  • 2. Tofu naturalne odsączyć z wody, pokruszyć w misce, wlać sok z cytryny- zmiksować na gładką masę.
  • 3. Mleko kokosowe zagotować z czekoladą, żelatyną i ksylitolem. Zdjąć z ognia wystudzić i wymieszać z masą tofu.
  • 4. Masę tofu wlać do tortownicy. Wierzch posypać czekoladą i orzechami. Chłodzić w lodówce conajmniej kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Tofu

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować