Toffik

  • wyświetlono: 852 |
  • dodany do książki kucharskiej: 11 |
  • polecenia: 0

Niezwykle puszyste i lekkie ciasto.

AirBrush_20190515211755
  • 20min

Składniki

Biszkopt:
5 jajek
8 łyżek cukru
4 łyżki mąki
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Śmietana toffi:
400 ml śmietany kremówki
1 opakowanie cukru waniliowego
15 dag cukru
2,5 łyżeczki żelatyny
masa krówkowa
Śmietana:
400 ml śmietany kremówki
1 opakowanie cukru waniliowego
15 dag cukru
2,5 łyżeczki żelatyny

Sposób przygotowania przepisu:

Toffik

  • 1. BISZKOPT: Jajka z cukrem ubić, dodać resztę składników i powoli mieszać. Wylewamy w formę o wymiarach 26 x 42 cm i pieczemy około 30 min. Upieczony studzimy.
    Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać masę krówkową i rozpuszczoną żelatynę. Ubić na sztywną pianę i wyłożyć na biszkopt.
  • 2. Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać rozpuszczoną żelatynę i ubić na sztywną pianę. Wyłożyć na śmietanę toffi.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

Tiramisu (bez jajek)

Dodane przez: AnkaFiranka

Tiramisu (bez jajek)

Tiramisu to prosty i aromatyczny...

placuszki bananowe

Dodane przez: capri

placuszki bananowe (puszyste)

Delikatne, mocno bananowe - placki...

karpatka

Dodane przez: bieniaszka

Karpatka tradycyjna

Proste do wykonania, tradycyjne...

image-25344ar

Dodane przez: monika016

Szybki jabłecznik - mój ulubiony

Ten jabłecznik zaskoczył mnie nie...

słonecznikowiec

Dodane przez: lidien

Słonecznikowiec

Słonecznikowiec to ciasta składające...

Słodkie placuszki z jabłkiem

Dodane przez: rzelkazag

Słodkie placuszki z jabłkiem

Jeśli obiad na słodko, to tylko...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE