Toast tasty

0 (0 ocen)

  • 10 min

Smaczne , sycące danie idealne jako przystawka dla każdego.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 bułka
    pora (około 5 cm )
    marchewka mała
    1 ogórek kiszony
    ser zółty ( 1 plasterek )
    musztarda
    koncentrat pomidorowy
    2 łyzeczki masła
    sól

Toast tasty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę rozkrawamy na pół.
    Na rozgrzaną patelnię kładziemy bułki aby sie przyrumieniły od srodka.
  • 2. Gdy bułki sie przyrumienią odstawiamy je na bok.
    Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy por , i prażymy aż do zeszklenia sie . Dodajemy nastepnie marchew ( obrac za pomocą obieraka do jarzyn , aby marchew była bardzo cieniutka.) oraz ogorka pokrojonego w grubsze plasterki.
    Prużymy wszystko przez około 2 minuty , nastepnie dodajemy 1 łyzeczke koncentatu pomidorowego oraz solimy jesli jest taka potrzeba
  • 3. Jedną stronę bulki smarujemy musztardą , nastepnie nakladamy wszystko na bułkę oraz kładziemy na wierzch plasterek sera zółtego. Przykrywamy wszystko drugą połową bułki.

Komentarze

Podobne przepisy