Tiramisu z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ucieramy z 2 łyżkami cukru.
2.Żółtka ucieramy z pozostałym cukrem na gładką, puszystą masę. Następnie dodajemy po łyżce serka mascarpone. Dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy wiśniówkę, a na koniec ubitą pianę z białek. Dokładnie mieszamy.
3.W naparze z kawy moczymy biszkopty, które przekładamy na dno kieliszków.
4.Zamrożone wiśnie miksujemy na drobne kawałki.
5.Na biszkopty wykładamy warstwę kremu.
6.Na krem wykładamy porcję zmiksowanych wiśni, które przykrywamy kolejną warstwą kremu.
7.Całość przykrywanym przesianym przez sitko kakao i startą na grubych oczkach gorzką czekoladą.
8.Wstawiamy do lodówki na 12 godzin.
Porady
Deser możemy udekorować wiśnią z likieru lub świeżymi owocami.
Komentarze