Tiramisu z wiśniami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Słodki smak deseru przełamany kwaśnymi wiśniami.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • 300 g mrożonych wiśni
    250 g serka mascarpone
    2 żółtka
    1 białko
    5 łyżek cukru
    50 ml wiśniówki
    3 kostki gorzkiej czekolady
    1 łyżka kakao
    3 biszkopty
    200 ml mocnej kawy rozpuszczalnej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Tiramisu Kawy Krem

Tiramisu z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ucieramy z 2 łyżkami cukru.
  • 2. Żółtka ucieramy z pozostałym cukrem na gładką, puszystą masę. Następnie dodajemy po łyżce serka mascarpone. Dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy wiśniówkę, a na koniec ubitą pianę z białek. Dokładnie mieszamy.
  • 3. W naparze z kawy moczymy biszkopty, które przekładamy na dno kieliszków.
  • 4. Zamrożone wiśnie miksujemy na drobne kawałki.
  • 5. Na biszkopty wykładamy warstwę kremu.
  • 6. Na krem wykładamy porcję zmiksowanych wiśni, które przykrywamy kolejną warstwą kremu.
  • 7. Całość przykrywanym przesianym przez sitko kakao i startą na grubych oczkach gorzką czekoladą.
  • 8. Wstawiamy do lodówki na 12 godzin.

Porady

Deser możemy udekorować wiśnią z likieru lub świeżymi owocami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Kawa Mascarpone Owoce Wiśnie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować