Tiramisu z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żółtka utrzeć z 2 łyżkami cukru pudru. Śmietankę ubić z resztą cukru, połączyć z żółtkami, serkiem mascarpone.
Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody, podgrzać do rozpuszczenia i dodać do masy. Wymieszać.
2.Napar kawy połączyć z likierem amaretto. Biszkopty maczać w kawie i ułożyć na dnie naczynia o średnicy 20-21 cm, posypać kakaem. Na to wyłożyć połowę masy, wcisnąć w nią truskawki i cienką warstwą kremu pokryć owoce. Na to dać drugą warstwę biszkoptów z kawą, posypać kakaem i wyłożyć resztę kremu. Całość posypać kakaem i schłodzić.
Porady
Jajka przed użyciem należy sparzyć wrzątkiem, po czym włożyć do zimnej wody
Komentarze