TIRAMISU Z RICOTTĄ

4.48 (158 ocen)

  • 30 min

Deser dla kierowców bo bez alkoholu.

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g mascarpone
    250 g ricotty
    250 g śmietanki 30%
    biszkopty podłużne(200g)
    1/2 szkl cukru
    1 szkl mocnej kawy
    kakao naturalne
Wystaw ocenę:

4.48 (158 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tiramisu z ricottą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietankę ubijamy z cukrem na sztywno.Mascarpone ucieramy z ricottą i dodajemy do ubitej śmietany
    cały czas lekko miksując.Biszkopty moczymy w kawie i układamy w naczyniu w którym będziemy podawać
    deser(lub w kilku mniejszych) - pierwszą warstwę.Na to wykładamy połowę kremu,wygładzamy i druga warstwa biszkoptów.
    Na wierzch wykładamy resztę kremu,wygładzamy i posypujemy naturalnym kakao.Podajemy schłodzone.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować