Tiramisu z czekoladą i galaretką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Szybkie i proste w przygotowaniu ciasto na rodzinne spotkania przy kawie. Tiramisu z dodatkiem startej czekolady i czerwonej galaretki. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na masę :
    80 gram mlecznej czekolady
    250 gram serka mascarpone
    200 mililitra śmietanki 30%
    Na galaretkę :
    0,5 litra gorącej wody
    1 galaretka owocowa ( 0,5 l )
    Na napar kawowy :
    1/2 szklanki gorącej wody
    1 łyżka kawy rozpuszczalnej
    Ponadto :
    24 podłużne biszkopty
    pojemnik 22 x 13 x 12
    folia do pojemnika
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty Galaretki

Tiramisu z czekoladą i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tiramisu z czekoladą i galaretką 1. Z kawy i gorącej wody robimy napar kawowy i odstawiamy. Do gorącej wody wsypujemy galaretkę i mieszamy do rozpuszczenia, odstawiamy.
    Czekoladę ścieramy na tarce o małych oczkach. Do miski wkładamy serek mascarpone i wlewamy śmietankę, miksujemy do połączenia. Gdy masa jest gotowa wsypujemy startą czekoladę i mieszamy przez chwilę łyżką, aż czekolada dobrze połączy się z masą serową.
    Pojemnik wykładamy folią i wkładamy namoczone w naparze kawowym biszkopty. Następnie dajemy połowę masy, namoczone biszkopty, resztę masy, biszkopty i na wierzch wlewamy tężejącą galaretkę. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Czekolada Galaretka Serek Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować