Tiramisu truskawkowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

truskawki, dla mnie to najsmaczniejszy owoc świata

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki dla 3 osób:

    12 biszkoptów podłużnych
    połowa opakowania serka mascarpone
    mały kubek śmietanki ( 30%)
    1 śmietan-fix
    cukier waniliowy
    2 pojemniczki musu truskawkowego (można kupić w sklepie)
    trochę cukru-pudru do smaku
    połowa tabliczki białej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Tiramisu

Tiramisu truskawkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. rozmrożony mus truskawkowy przecedzamy na sitku (gęsty mus damy do ubitej śmietany, sok/odciek truskawkowy zużyjemy do moczenia biszkoptów)
  • 2. śmietanę kremówkę ubijamy mikserem ( 4 łyżki odkładamy do osobnej miseczki)
  • 3. dodajemy mascarpone, cukier waniliowy, gęsty mus truskawkowy i 2 łyżki cukru pudru (cukier dodawałbym stopniowo, aby nie było za słodkie), śmietan-fix - otrzymujemy masę truskawkową
  • 4. biszkopty moczymy w soku otrzymanym z odsączenia truskawkowego musu
  • 5. na talerzu stopniowo ukladamy warstwami: masa truskawkowa, biszpoty, masa truskawkowa, biszpoty, masa truskawkowa,
  • 6. połowę tabliczki białej czekolady rozpuszczamy w mikrofalówce ( lub kąpieli wodnej) dodajemy odłożone wcześniej 4 łyżki ubitej śmietanki kremówki, mieszamy - wykorzystujemy ją do dekoracji.

Porady

Najsmaczniejszy deser jest po minimum 8 godzinach - biszkopty będa nadal puszyste, ale nie suche. Smacznego :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować