Tiramisu inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Dwie łyżki kawy rozpuszczalnej zalewamy szklanką gorącej wody, studzimy. W szklanym naczyniu wykładamy spód biszkoptami, które zamaczamy w kawie.
2. Krem ajerkoniakowy i 1szkl. mleka miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szkl. gorącej wody i studzimy. Następnie wlewamy do masy i mieszamy. Krem wykładamy na biszkopty. Posypujemy malinami i gładzimy delikatnie łyżką, aby maliny połączyły się z kremem.
3. Drugie opakowanie biszkoptów wykładamy na krem, wcześniej maczając każde ciastko w kawie.
4. Krem waniliowy i 1szkl. mleka miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
Czekoladę rozpuszczamy w metalowej misce nad parą. Połowę rozpuszczonej czekolady dodajemy do kremu i mieszamy. Masę wykładamy na biszkopty i wierzch polewamy delikatnie pozostałą czekoladą. Układamy pokrojone kiwi.
5. Tak przygotowane tiramisu włożyć do lodówki na godzinę.
Komentarze