Tiramisu - idealny deser na upalne dni (wersja bez jajek)

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Schłodzony deser tiramisu, pochodzący z kuchni włoskiej świetnie orzeźwia i nie pozostawia wrażenia ciężkości. Dla amatorów smaku kawy. Doskonały na przyjęcia w ogrodzie i na tarasie. Tutaj wersja bezjajeczna.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 opakowania biszkoptów podłużnych

    3 op. serka mascarpone po 250 g

    2 op. śmietany 30% po 200 g

    ¾ szklanki cukru pudru

    około 150-200 ml (do smaku) likieru amaretto

    kawa - rozpuszczalna lub z ekspresu

    gorzkie kakao do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Bezy Tiramisu

Tiramisu - idealny deser na upalne dni (wersja bez jajek) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Zaparzyć duży kubek kawy i odstawić do ostygnięcia.

    2. Śmietanę ubić, serki mascarpone wymieszać z cukrem pudrem następnie połączyć i delikatnie wymieszać.

    3. Do ostudzonej kawy dodać amaretto i powstałym płynem nasączyć biszkopty.

    4.Układać w naczyniu na przemian: warstwę nasączonych biszkoptów, warstwę serka ze śmietanką itd. Na koniec wierzch tiramisu posypać obficie kakao.

    5. Odstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować