TIRAMISU BEZ JAJEK

4.96 (180 ocen)

  • 30 min

PRZEPYSZNY WŁOSKI DESER BEZ DODATKU JAJ, ROBI SIĘ GO W MGNIENIU OKA I PRZY OKAZJI WYBORNIE SMAKUJE!

  • 30 min

Składniki:

  • 500ml śmietanki kremowej 30%
    500g serka mascarpone
    50g cukru pudru
    2 opakowania podłużnych biszkoptów
    100ml likieru amaretto
    3 szklanki mocnej ostudzonej kawy
    kakao do posypania
Wystaw ocenę:

4.96 (180 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tiramisu bez jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietankę ubić z cukrem pudrem,połączyć z serkiem (nie miksować),
    układać warstwami:
    -biszkopty umoczone na moment w naparze kawy i amaretto,
    -masa śmietankowo - serowa,
    Czynność powtórzyć.
    Wierzch posypać grubo kakao i odstawić do lodówki na co najmniej 5 godzin.

Porady

Zamiast amaretto można dodać np. rum.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować