TIRAMISU BEZ JAJEK

4.48 (190 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepyszny i szybki deser bez pieczenia

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 op. podłużnych biszkoptów (200g),
    250 g serka mascarpone,
    250 g śmietany kremówki,
    3 łyżki cukru pudru,
    aromat waniliowy,
    kakao do oprószenia,
    1 szkl. mocnej kawy
Wystaw ocenę:

4.48 (190 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tiramisu Kawy

Tiramisu bez jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, następnie ser i aromat waniliowy. Formę wykładamy folią, połowę biszkoptów nasączamy w kawie, układamy w formie po dwa rzędy. Smarujemy połową kremu, posypujemy kakao, układamy drugą warstwę biszkoptów. Smarujemy pozostałym kremem. Wierzch posypujemy kakao. Chłodzimy całą noc w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować