Tiramisu ajerkoniakowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Miało być prawdziwe Tiramisu, okazało się, że nie ma wszystkich produktów. W szafce znalazłamkrem ajerkoniakowy . I tak powstało Tiramisu ajerkoniakowe w lepszej wersji z porzeczkami i galaretką.

  • 60 min

Składniki:

  • 200g biszkoptów
    krem ajerkoniakowy w proszku
    300ml mleka
    2 łyżki kawy rozpuszczalnej
    1 paczka śmietan fix
    1 łyżka cukru pudru
    200ml śmietany 30%
    2 galaretki
    kakao
    porzeczki, borówki

Tiramisu ajerkoniakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno formy o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Kawę rozpuścić w pół szklanki gotowanej wody.
    Krem wymieszać z mlekiem, ubijać 5 minut. Dodawać po trochę wódki advokat.
    Biszkopty maczać w kawie, układać w formie, dno i boki. Posmarować kremem. Krem posypać kakao. Układać następne biszkopty, na to krem posypać kakao. Układać ostatnią warstwę biszkoptów, kakao i krem. Galaretki rozpuścić w 600ml gorącej wody, wystudzić. Owoce poukładać na cieście, zalać galaretką. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Na następny dzień, ubić śmietanę z 1 paczką śmietan fix i łyżką cukru pudru.
    Udekorować ciasto.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy