Miało być prawdziwe Tiramisu, okazało się, że nie ma wszystkich produktów. W szafce znalazłamkrem ajerkoniakowy . I tak powstało Tiramisu ajerkoniakowe w lepszej wersji z porzeczkami i galaretką.
Tiramisu ajerkoniakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dno formy o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Kawę rozpuścić w pół szklanki gotowanej wody.
Krem wymieszać z mlekiem, ubijać 5 minut. Dodawać po trochę wódki advokat.
Biszkopty maczać w kawie, układać w formie, dno i boki. Posmarować kremem. Krem posypać kakao. Układać następne biszkopty, na to krem posypać kakao. Układać ostatnią warstwę biszkoptów, kakao i krem. Galaretki rozpuścić w 600ml gorącej wody, wystudzić. Owoce poukładać na cieście, zalać galaretką. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Na następny dzień, ubić śmietanę z 1 paczką śmietan fix i łyżką cukru pudru.
Udekorować ciasto.
Komentarze