TIRAMISU

4.5 (143 ocen)

Warto sobie pozwolić przynajmniej w święta, mimo tego że jest dosyć kaloryczne.

Składniki:

  • 2 paczki podłużnych biszkoptów
    50 dag mascarpone
    3 żółtka
    3 łyżki cukru
    kakao
    2 szkl. mocnej kawy (z 7-8 łyżeczek)
    50 ml rumu
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Tiramisu

Tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka ubijamy z cukrem przez 6 min. Dodajemy mascarpone i mieszamy jeszcze 1,5 - 2min.
  • tiramisu 2. Do wystudzonej kawy dodajemy rum, nastepnie moczymy w niej biszkopty i układamy ciasno pojedynczą warstwę na blaszce. Na biszkopty nakładamy połowę masy i posypujemy kakao. Ponownie układamy nasączone biszkopty, resztę masy i kakao. Można dodatkowo pokruszyc dwa biszkopty i posypac na wierchu, jeżeli nam zostaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Kakao Mascarpone Rum

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować