Tiramisu

4.5 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis mam od babci. Ciasto jest bardzo kaloryczne, więc robię je rzadko, np. na święta.

Składniki:

  • ● 1 op. podłużnych biszkoptów
    ● 1/2 szkl. mocnej kawy (może być z ekspresu)
    ● odrobina mleka
    ● 1/2 kg sera mascarpone lub gęstej śmietany
    ● 2 żółtka
    ● 2–3 łyżeczki cukru
    ● cukier waniliowy
    ● kakao do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty

Tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Formę wykładamy folią
    aluminiową, na niej układamy
    biszkopty. Świeżo zaparzoną
    kawę mieszamy z odrobiną
    cukru i mlekiem. Studzimy
    i zalewamy biszkopty.
  • 2. Dokładnie mieszamy ser,
    żółtka, cukier i cukier waniliowy.
    Masę wykładamy na biszkopty,
    posypujemy kakao
    i wkładamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_03-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować