tilapia z zapiekanym porem

0 (0 ocen)

  • 40 min

przepyszna tilapia z zapiekanym porem

  • 40 min

Składniki:


  • zapiekanka z pora:
    - 1,5 pokrojonego pora
    -2 łyżki śmietany
    - mała łyżeczka masła
    - sól i pieprz
    - dwa jajka
    2 filety tilapii
    sos sojowy
    zioła prowansalskie
    1cm startego imbiru
    Do ozdoby:
    - natka pietruszki
    - cytrynka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tilapia z zapiekanym porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tilapia z porem 1. Pora należy posiekać i podgrzać na łyżce masła aż do miękkości, dodać łyżkę śmietany i poczekać aż zgęstnieje. Solimy i dodajemy pieprz. Następnie wykładamy pora do naczynia w którym można zapiekać i wbić dwa jajka. Dookoła można jeszcze wyłożyć drugą łyżkę śmietany. Wstawiamy do piekarnika na około 15 minut.
    W tym czasie przyrządzamy rybkę tilapię na parze. Wyciskamy 1/4 cytryny, doprawiamy sosem sojowym, startym imbirem i ziołami prowansalskimi. Zostawiamy na parze około 5- 10 minut.

Porady

Można podawać z ziemniaczkami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować