Tilapia i rozmaryn to idealne połączenie. Delikatne mięso oraz niepowtarzalny aromat rozmarynu sprawiają że ta prosta potrawa jest niebywale wykwintna. Tę potrawę można jeść codziennie.
Tilapia z rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pokrywamy blachę folią aluminiową, którą polewamy małą ilością oleju roślinnego i posypujemy solą ziołową.
2.Następnie układamy na niej ziemniaki w formie prostego wachlarza, tak aby ziemniaki na siebie zachodziły i posypujemy liśćmi rozmarynku.
3.Następnie na ziemniakach układamy tilapię, doprawiamy solą i odrobiną pieprzu. Do wcześniej rozgrzanego pieca (190 stopni) wkładamy blachę na 25 minut.
4.W między czasie gotujemy pokrojoną marchewkę aż zmięknie. Następnie odcedzamy i wrzucamy z powrotem do garnka dodając masła i syropu klonowego. Mieszamy ciągle przez około minutę i zestawiamy z ognia.
Tilapię podajmy na marchewce z ziemniakami na wierzchu. Wokół możemy polać sosem winegret do smaku i na wierzch ziemniaków.
Komentarze