Tilapia z rozmarynem

0 (0 ocen)

  • 35 min

Tilapia i rozmaryn to idealne połączenie. Delikatne mięso oraz niepowtarzalny aromat rozmarynu sprawiają że ta prosta potrawa jest niebywale wykwintna. Tę potrawę można jeść codziennie.

  • 35 min

Składniki:

  • - ok. 500g tilapii mrożonej
    - 2-3 ziemniaki pokrojone w talarki
    - 4 marchewki pokrojone w kostkę
    - 1 łyżka stołowa syropu klonowego
    - 1 łyżka stołowa masła
    - 2 łodygi świeżego rozmarynu
    - olej roślinny
    - sól ziołowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń

Tilapia z rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Folia z olejem i solą ziołową 1. Pokrywamy blachę folią aluminiową, którą polewamy małą ilością oleju roślinnego i posypujemy solą ziołową.
  • ziemniaki z rozmarynem 2. Następnie układamy na niej ziemniaki w formie prostego wachlarza, tak aby ziemniaki na siebie zachodziły i posypujemy liśćmi rozmarynku.
  • Blacha z tilapią z rozmarynem 3. Następnie na ziemniakach układamy tilapię, doprawiamy solą i odrobiną pieprzu. Do wcześniej rozgrzanego pieca (190 stopni) wkładamy blachę na 25 minut.
  • marchewka z syropem klonowym 4. W między czasie gotujemy pokrojoną marchewkę aż zmięknie. Następnie odcedzamy i wrzucamy z powrotem do garnka dodając masła i syropu klonowego. Mieszamy ciągle przez około minutę i zestawiamy z ognia.
    Tilapię podajmy na marchewce z ziemniakami na wierzchu. Wokół możemy polać sosem winegret do smaku i na wierzch ziemniaków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tilapia Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować