Tilapia w sosie serowo brokułowo-koperkowym w towarzystwie ryżowo-warzywnej kompozycji

0 (0 ocen)

  • 2 min

Potrawa cudowna na letnie pory oraz na niedzielny obiad. Delikatna nuta ryby otoczona nutą warzyw, sosu serowo-brokułowo-koperkowego zaspokoi pragnienie każdego łasucha. Szczególnie mojego męża:) dla niego tworzę, dla niego eksperymentuję. w kuchni.

  • 2 min

Składniki:

  • filet z ryby, np. tilapia
    ryż (wedle uznania)
    brokuł
    serek topiony
    1/2 szkl jogurtu naturalnego
    koperek świeży
    sól
    pieprz
    vegeta
    przyprawa do ryb

Tilapia w sosie serowo brokułowo-koperkowym w towarzystwie ryżowo-warzywnej kompozycji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie, brokuł gotujemy do miękkości, rybę przyprawiamy przyprawą do ryb i odrobiną pieprzu gotujemy na parze. sos: serek topiony rozpuszczamy w małej ilości wody na wolnym ogniu oraz jogurtu dodajemy przyprawy (vegetę, pieprz) oraz brokuł i siekany koperek.

Porady

Danie możemy podawać z dowolnym rodzajem surówki, np z marchewką z mandarynką. w zależności od upodobania.

Komentarze

Podobne przepisy