Tilapia w sosie keczupowym

0 (0 ocen)

  • 40 min

Właściwie to powinna nazywać się w sosie łososiowym, bo taki jest kolor sosu. Rybka jest bardzo smaczna i prosta do wykonania.

  • 40 min

Składniki:

  • • 4 filety tilapii
    • 4 plastry sera żółtego
    • sól, biały pieprz do smaku
    • sok z 1/2 cytryny
    • 1/4 szklanki śmietany kwaśnej
    • 1/4 szklanki keczupu pikantnego
    • 1 łyżeczka chrzanu tartego
    • 1 łyżka natki pietruszki
    • olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z ryb

Tilapia w sosie keczupowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Filety skropić sokiem z cytryny, posypać solą i białym pieprzem.
    • Delikatnie obsmażyć rybę na oleju i ułożyć w naczyniu do zapiekania.
    • Wymieszać razem śmietanę, keczup i chrzan, doprawić do smaku.
    • Zalać przygotowanym sosem rybę i ułożyć na wierzchu ser żółty.
    • Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 30 minut.
    • Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tilapia Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować