Terrina z łososiem wędzonym

  • wyświetlono: 2646 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Ładnie się prezentuje i pysznie smakuje.

IMG_4402

Składniki

200 g łososia wędzonego w plastrach
200 g serka kremowego
80 g sera feta
1/2 pęczka posiekanego kopru
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka chrzanu
2 łyżeczki żelatyny
świeżo zmielony pieprz
koper i pieprz marynowany do dekoracji

forma; 23 x 6 cm

Sposób przygotowania przepisu:

Terrina z łososiem wędzonym

  • 1. Formę wyścielić dużym kawałkiem folii spożywczej i wyłożyć plastrami łososia tak, żeby zwisały poza formę. 2 plastry zostawić do nadzienia.
  • 2. W misce wymieszać serek z serem feta i chrzanem. Do smaku dodać sok z cytryny i pieprz i koper. Dokładnie wymieszać.
  • 3. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody i lekko ciepłą wymieszać z serem. Na koniec dodać pokrojonego w kostkę łososia, szybko wymieszać i wyłożyć do formy. Wyrównać i docisnąć zwisającymi plastrami ryby.
  • 4. Wstawić do lodówki na 2 - 3 godziny. Przed podaniem wyjąć z formy, pokroić w grube plastry i udekorować.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzudania_dla_urodyz_roznych_stron_swiatakonkurs_łosoś

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka z łososiem wędzonym.

Dodane przez: anna55

Jajka z łososiem wędzonym.

Bardzo dobre jako przystawka.

Roladki z łososia wędzonego

Dodane przez: teresa-kr

Roladki z łososiem wędzonym

Gratka dla amatorów wędzonego łososia,wykwintna...

Różyczki z łososia wędzonego

Dodane przez: teresa-kr

Różyczki z łososia wędzonego

Wymysliłam te potrawę na konkurs...

Jajeczne łódeczki z wędzonym łososiem

Dodane przez: Młoda mama

Jajeczne łódeczki z wędzonym łososiem

Fantastyczna przystawka, szybka...

Tatar z wędzonego łososia

Dodane przez: Kuchnia w opałach

Tatar z wędzonego łososia

Miła alternatywa dla tych, co nie...

tatar z wędzonego łososia

Dodane przez: Kasja1986

Tatar z wędzonego łososia

Pyszny rybny tatar idealny do kanapek.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE