REKLAMA

Terrina wieprzowa

wyświetlono: 1267 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Pyszna przystawka do dobrego wina. Moja dziewczyna ją uwielbia :-)

opublikowany: 04.12.2015
Udostępnij Pinterest
  • 25 min

Składniki:

  • Mięso wieprzowe w galarecie (według uznania)
    musztarda sarepska
    oliwa
    sól/pieprz
    koperek
    natka pietruszki
    powidła śliwkowe
    cytryna lub sok z cytryny
Ocena:

(średnia 4.5 z 150 głosów)

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zsiekać na drobniejsze kawałki. Doprawić solą i pieprzem oraz dodać odrobinę oliwy. Wymieszać w jednolitą masę, a następnie schłodzić w lodówce z 10 min. Z natki pietruszki i koperku zerwać tylko liście. Wymieszać i doprawić szczyptą soli, oliwą oraz paroma kroplami cytryny.
    Schłodzone mięso uformować dowolnie, dodać musztardę do smaku. Sałatkę z ziół i powidła wyłożyć obok mięsa. Smacznego!!!

Porady

Do zsiekanego mięsa można dodać trochę galarety by zwiększyć lepkość mięsa. Należy uważać z przyprawianiem ziół. Smak powinien być lekko słono kwaśny. Do tego polecam świeżą bagietkę.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Dolcevitainmykitchen _MG_9453-jj

Wiosenna terrina

Pyszna wiosenna terrina z warzywami. Świeża pietruszka i szczypiorem to dodatkowa porcja witamin.

kategoria: terrina Przekąski opublikowany: 17.02.2018 | wyświetlono: 261 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: juchab juchab

Terrina ze śledziem

Smaczny i niecodzienny sposób na śledzika!

kategoria: terrina Przystawki opublikowany: 17.01.2015 | wyświetlono: 2514 Książki kucharskie: 11 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE