REKLAMA
Pyszna przystawka do dobrego wina. Moja dziewczyna ją uwielbia :-)
(średnia 4.5 z 150 głosów)
Porady
Do zsiekanego mięsa można dodać trochę galarety by zwiększyć lepkość mięsa. Należy uważać z przyprawianiem ziół. Smak powinien być lekko słono kwaśny. Do tego polecam świeżą bagietkę.
Taka przystawka sprawdzi się nie tylko na wielkanocnym stole, ale również w ciągu całego roku. Fajny pomysł dla gości, jak i na co dzień.
Jajko jest idealne na śniadanie, nie tylko Wielkanocne, smakuje zawsze, nawet podane solo. Terrina jajeczna z ostrzejszym akcentem czyli chrzanem i zielonym groszkiem na kefirze będzie hitem świątecznego poranka.
Smaczny i niecodzienny sposób na śledzika!
Lekka, delikatna terrina z barszczu z jajkami. Zrobiona z prostych składników. Dzięki barszczowi który wcześniej zrobiłam przygotujemy ją bardzo szybko. Barszcz już jest doprawiony, także nie musimy za wiele robić i wysilać się. Skracamy sobie czas pracy.
Komentarze