To pierwszy przeze mnie przygotowany prawdziwy, wielowarstwowy tort, wcześniejsze były biszkoptem przełożonym kremem. Upiekłam go na urodziny chłopaka.Myślę że całkiem udany jak na pierwszy raz :)
0 (0 ocen)
Porady
Ciasta warto upiec dzień wcześniej, a przełożyć w dniu podania, śmietana nie powinna bowiem zbyt długo stać, by nie stracić świeżości i uniknąć przejścia zapachami z lodówki. Kolejność układania ciast może być taka jak na zdjęciu lub dowolna, według uznania. J.w. napisałam ja ubijam śmietanę po 500 ml, tak łatwiej dopilnować by ze śmietany nie zrobiło się masło. Tort przekładać z dala od ciepła, by uniknąć stopnienia się śmietany. Jeśli tort ma być transportowany, należy dobrze go zabezpieczyć, można także dodać ciut więcej żelatyny by był bardziej sztywny, mój niestety troszkę się przechylił, ale dzięki odpowiedniemu opakowaniu nic mu się nie stało.
Komentarze