1.Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem oraz octem. Dodajemy żółtka i dalej ubijamy. Na końcu dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na 6 części, do każdej dodajemy jeden barwnik spożywczy (odrobinę, dosłownie na czubek lyżeczki). Każdy placek pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Masa: Mocno schłodzoną śmietanę ubijać z częścią cukru pudru i cukrem z wanilią, zacząć ubijać na najwyższych obrotach miksera. W trakcie ubijania stopniowo dodawać pozostały cukier oraz śnieżkę. Śmietana po ubiciu na być bardzo sztywna. Do śmietany dodać mascarpone, zmiksować aż składniki się połączą i masa będzie gładka.
Przełożyć tort.
Smacznego!
Porady
Masa z mascarpone jest bardzo delikatna dlatego tort należy przechowywać w lodówce.
Komentarze