2.Warstwa truskawkowa:
Galaretkę i żelatynę rozpuścić we wrzątku, odstawić do lekeiego stężenia. Truskawki zmiksować w blenderze. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem następnie dodawać po łyżce serka oraz tężejącą galaretkę. Na koniec dodać truskawki, dokładnie wymieszać i wyłożyć na biszkopty. Wstawić do lodówki do stężenia.
3.Warstwa zielona:
Galaretkę rozpuścić we wrzątku, odstawić do lekkiego stężenia. Śmietankę kremówkę ubić z cukrem, następnie dodawać po łyżce serka oraz tężejącą galaretkę. Dokładnie wymieszać i wyłożyć na warstwę truskawkową. Wstawić do lodówki do stężenia.
4.Warstwa żółta:
Przygotować podobnie jak warstwę zieloną.
5.Truskawki umyć, można pokroić na mniesze części, poukładać na torciku.
6.Galaretki rozpuścić według wskazówek na opakowaniu, przestudzone i lekko tężejące wylać na truskawki. Całość schłodzić.
Komentarze