Tęczowy sernik z galaretką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

„Słodka kuchnia” to jest to, co bardzo lubię.

Składniki:

  • ● blat biszkoptowy (lub biszkopt z 3 jajek)
    ● 3 żółtka
    ● 1 kg sera w wiaderku na sernik
    ● kostka margaryny
    ● 1/2 szkl. cukru pudru
    ● po 2 galaretki agrestowe, cytrynowe i wiśniowe

Tęczowy sernik z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Po 1 galaretce każdego koloru rozpuszczamy oddzielnie w 3/4 szklanki gorącej wody. Gdy zastygną, kroimy w kostkę.
  • 2. Pozostałe galaretki rozpuszczamy oddzielnie w 1,5 szkl. gorącej wody. Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami, dodajemy ser.
  • 3. Masę dzielimy na 3 części. Do każdej dodajemy tężejącą galaretkę i kostki o tym samym smaku. Do tortownicy wkładamy biszkopt i kolejno wylewamy masy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2013

Komentarze

Podobne przepisy