Tęczowy deser z persymoną.

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Khaki, kaki, szaron, persymona to wspaniały, pomarańczowy owoc z czterema listkami ,podobny do pomidora, z wyglądu, nie w smaku.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - kaki: 1 sztuka
    - granat ziarenka: 0.5 sztuki
    - jogurt grecki: 100 mililitrów
    - cukier waniliowy: 1 łyżeczka
    - Żelatyna: 2 łyżeczki
    - galaretka agrestowa: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tęczowy deser z persymoną. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Deser 1. Przygotować galaretkę i rozlać warstwę na spód pucharków (2 pucharków) .Trochę zostanie. Wstawić do lodówki do stężenia.
    Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody i dodać do jogurtu wymieszanego z cukrem waniliowym.
    Nałożyć warstwę jogurtową na stężałą galaretkę.
    Owoc kaki obrać ze skórki i zmiksować. Nałożyć na jogurt.
    Wierzch posypać ziarenkami granatu.
    P.s. Ziarenka wanilii mieszam z cukrem ,mielę i mam cukier waniliowy. Można też trzymać laskę wanilii w słoiku z cukrem.
    Mus z kaki po pewnym czasie gęstnieje i można jego warstwę umieścić w środku tęczy bez dodawania żelatyny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować