Tęczowy deser z persymoną. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować galaretkę i rozlać warstwę na spód pucharków (2 pucharków) .Trochę zostanie. Wstawić do lodówki do stężenia.
Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody i dodać do jogurtu wymieszanego z cukrem waniliowym.
Nałożyć warstwę jogurtową na stężałą galaretkę.
Owoc kaki obrać ze skórki i zmiksować. Nałożyć na jogurt.
Wierzch posypać ziarenkami granatu.
P.s. Ziarenka wanilii mieszam z cukrem ,mielę i mam cukier waniliowy. Można też trzymać laskę wanilii w słoiku z cukrem.
Mus z kaki po pewnym czasie gęstnieje i można jego warstwę umieścić w środku tęczy bez dodawania żelatyny.
Komentarze