Tęczowe muffiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Muffiny:
Do miski wbijamy jajka. Dodajemy cukier waniliowy i zwykły. Miksujemy do połączenia się składników.
Do drugiej miseczki przesiewamy przez sito mąkę, sodę, sól i proszek do pieczenia. Dodajemy wszystko do naszej masy i miksujemy. Wlewamy olej, ekstrakt i mleko. Mleka nie trzeba wykorzystać całego. Zależy od konsystencji naszego ciasta. Miksujemy do gładkiej masy.
Muffinki pieczemy w 180 stopniach przez ok 20-25 min (do suchego patyczka).
Co ważne!
Nie otwieramy piekarnika podczas pieczenia. Można otworzyć dopiero po ok 20 minutach.
2.Krem tęczowy:
Mascarpone i kremówkę umieszczamy w misie i miksujemy na wysokich obrotach do uzyskania sztywnej masy.
Dodajemy cukier i miksujemy do połączenia się składników.
Masę dzielimy na części i dodajemy barwniki spożywcze.
Komentarze