Tęczowe muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Suche składniki przesiać do miski . W drugiej misce utrzyj jajka z cukrem , dodaj do nich resztę 'mokrych' składników , a następnie połącz zawartość obydwóch misek.Ciasto podziel na 5 części , i do dodaj do każdego różny kolor barwnika. Ciasta dodaj do foremek na muffinki każdego koloru po jednej łyżeczce lub półtorej łyżeczki. Piec w temperaturze 190 stopni C. przez 20-25 minut.
Krem: śmietankę 30% ubijamy na sztywno , dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone i mieszamy. 1/3 kremu przekładamy do osobnej miseczki i dodajemy barwnik niebieski , biały krem przekładamy do rękawa cukierniczego i robimy obłoczki . Przekładamy niebieski krem do rękawa cukierniczego i wyciskamy 2 obłoczki .Muffinki wkładamy na 30 minut do lodówki. Wyciągamy i wkłądamy żelka tęczowego. Muffinki gotowe
Komentarze