Tęczowe muffinki

0 (0 ocen)

  • 15 min

te muffinki przygotowuje się bardzo szybko, a są niezwykle smaczne i wyglądają bardzo efektownie.

  • 15 min

Składniki:

  • składniki na 11-12 porcji
    6 dkg. masła
    20 dkg. mąki
    1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia
    0,5 łyżeczki sody
    15 dkg. cukru kryształu
    0,25 łyżeczki soli
    120 ml. mleka
    1 jajko
    sok i skórka z cytryny
    barwniki spożywcze
    biała czekolada do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Tęczowe muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztopic i wystudzić.
    Wszystkie składniki bardzo dobrze wymieszać.
  • 2. Podzielic ciasto na kilka części i każdą wymieszac z odrobinką barwnika.
    Do foremki na muffiny włożyć papilotki.
    Wypełnic każdą łyżką ciasta, później dać np. łyżeczkę budyniu,dżemu owoce.
    Później dodawać po łyżce różnych kolorów ciasta.
  • tęczowe muffinki2 3. Piec w rozgrznym do 180 stopni piekarniku ok. 22 minut.
    Kiedy ostygną, udekorować roztopioną białą czekoladą.
    Smacznego!

Porady

Do ciasta mozna też dodać pokruszona czekoladę, lub rodzynki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować